In Ecolobriums continue zoektocht naar goede producten vonden zij Agri Solar op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg. Wat EcoLibrium direct opviel, zijn de mooie zonnepanelen met uitstekende specificaties, de passie van de mensen en de professionaliteit van de organisatie Inmiddels hebben EcoLibrium en Agri Solar een fijne samenwerking opgebouwd.

Ecolibrium

Door het inzetten van hernieuwbare energiebronnen het mogelijk maken dat iedereen gratis energie tot z’n beschikking heeft. Vanuit deze optiek is Dennis van Diepen in 2011 zijn bedrijf gestart. EcoLibrium staat voor ecologisch en economisch equilibrium, ofwel evenwicht.

Voor de meeste mensen is het lastig om te bepalen op welke manier zij hernieuwbare energiebronnen in kunnen zetten om de optimale balans te vinden als het gaat om verbruik en kosten. EcoLibrium werkt daarom als totaaloplosser, van advies tot volledige installatie en onderhoud. EcoLibrium biedt een optimale oplossing om hernieuwbare energiebronnen in te zetten, zoals zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, warmteterugwinsystemen of een combinatie van systemen, waardoor klanten minder energie verbruiken en geld besparen.

Een van de eerste zonnepanelen systemen die EcoLibrium geïnstalleerd heeft met zonnepanelen van Agri Solar is in het buitengebied van Leusden (zie afbeelding). Dit zonnepanelen systeem bestaat uit 63 zonnepanelen, waarvan 42 zonnepanelen op oost en 21 zonnepanelen op west geplaatst zijn. In deze omgeving staan veel bomen en een huis op de zuidzijde. Hierdoor is er een grillig schaduw verloop. Om het zonnepanelen systeem maximaal te laten presteren heeft Ecolobrium daarom met de klant gekozen voor een omvormer van SolarEdge met Power Optimizers per zonnepaneel. Zo kan elk zonnepaneel altijd maximaal energie leveren, schaduw of geen schaduw, en hebben de zonnepanelen geen invloed op elkaars prestaties.

EcoLibrium is gevestigd in Barneveld en hoofdzakelijk actief in de regio Veluwe, Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug, Gelderland en Utrecht.