BTW Teruggaaf op zonnepanelen

Voor particulieren is het mogelijk om de BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terug te vragen. Particulieren die zelf opgewekte stroom gaan leveren aan het energiebedrijf worden door de belasting gezien als ondernemer die BTW moeten afdragen. Dit is zeer interessant voor u, want het scheelt al snel enkele honderden tot meer dan duizend euro. De BTW ontvangt u terug binnen enkele weken na het kwartaal waarin de zonnepanelen zijn geplaatst.

 

Daar staat tegenover dat u ook BTW moet afdragen over de geleverde stroom aan het net. Per 1000 Wp dient u € 20,- af te dragen. Dit bedrag wordt verrekend met uw teruggaaf.

In principe dient in de jaren na de aanschaf elk jaar BTW betaald te worden over de opgewekte stroom. Echter is voor particulieren de Kleine Ondernemersregeling van toepassing.

Wanneer u per jaar minder dan € 1.345,- BTW dient te betalen, is een vrijstelling voor u van toepassing, waardoor u geen BTW hoeft te betalen. In de meeste situaties is de te betalen BTW altijd lager dan € 1.345,-, zodat in de jaren na de aanschaf van zonnepanelen geen BTW betaald hoeft te worden. Er kan een ontheffing van uw administratieve verplichtingen aangevraagd worden bij de Belastingdienst , zodat u de jaren na aanschaf van zonnepanelen geen aangifte meer hoeft te doen.

 

Voorwaarden teruggaaf BTW op zonnepanelen

  • U bent een particuliere afnemer of Vereniging van Eigenaren (VVE);
  • U heeft de zonnepanelen gekocht;
  • De zonnepanelen zijn op uw woning geïnstalleerd;
  • Volgens de Belastingdienst dient de energienota op uw naam te staan;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet;
  • De installatie is opgeleverd en in gebruik genomen na 10 juni 2013;

 

BTW Teruggaaf Pakket

Agri Solar kan de BTW teruggaaf voor u verzorgen. De kosten bedragen eenmalig € 150,- inclusief 21% BTW (€ 26,03). Ook deze BTW wordt van de belastingdienst teruggevraagd.

Wanneer u gebruik wilt maken van het teruggaaf pakket, dan verzorgen wij de registratie, administratie, de BTW aangiften en de ontheffing voor u.

U ontvangt alle post en informatie met betrekking tot de teruggaaf op uw eigen postadres en dient dit enkel door te zetten naar uw contactpersoon bij Agri Solar.

 

Neem contact op voor de mogelijkheden.